EN    SE    RU
Tel: +46 (0)8-42 99 170 | info@sweagent.se 
Sweagent
  HEM     OM OSS     VISUM     KONTAKTA OSS  

HUR ANSÖKER MAN OM VISUM, KORT SAMMANFATTNING

F.o.m. den 2 april 2012

 

  1. Pass i original;
  2. Ifylld visumansökan (med din namnteckning och datumet och en färgfoto i pass storlek (3.5 x 4.5);
  3. Turistdokumen (resevoucher och turistbekräftelse) utfärdad av en auktoriserad rysk resebyrå eller inbjudan från en rysk affärsföretag eller organisation;
  4. Bekräftelse på försäkringen från ditt försäkringbolag i original som gäller för din resa till Ryssland med uppgifter om ditt namn, perioden av resan och giltighetstiden.

    I överensstämmelsen med den ryska lagstiftningen och principen av ömsesidigheten handlägger varken Konsulära avdelningen av Rysslands Ambassad i Sverige eller Rysslands Generalkonsulat i Göteborg visumansökan som kommer per post.

Gäller medborgare i EU-lander (Sverige, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrike Grekland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, , Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike) och Norge.


VIKTIGT! Handläggningen av visumansökan påbörjas först när alla nödvändiga dokument har lämnats in. Vi kan inte tyvärr tillåta att komplettera visumansökan efteråt via fax eller post.

För att söka alla slags visum krävs:

1) Ifylld visumansökan. Du ska fylla in den via Internet, skriva ut, sätta din namnteckning och datum. Ta hänsyn till att du ska noggrant svara på alla frågor i kapitala bokstäver antingen på svenska, engelska eller ryska. Icke helt ifyllda visumansökan ej handläggs. Några korregeringar är ej tillåtna. Förberedd dig att presentera alla nödvändiga dokument för att bekräfta uppgifter som du lämnade på visumansökan.

2) Ett giltigt pass i original (som ska ha minst två tomma sidor). Som regel ska passet gälla minst 6 månader till efter visumets sista dagen av giltigheten.
Om det finns några fel eller skador på passets sidor inklusive sidan med personliga uppgifter ska visumansökan avslås.

3) Nyligen gjort passfoto (35 x 45 mm) ska fästas på det nedra vänstra hörnet av visumformuläret. Det skall vara:

- färg;

- väl likt och ej äldre än 6 månader, hela ansiktet ska synas;

- taget utan hatt, mössa, huvudbonad eller något skydd;

- taget rakt mot en jämn ljus bakgrund.

Om foto motsvarar inte dessa krav kan ansökan avslås.

4) En betald reseförsäkring (bekräftas av ett brev från ditt försäkringsbolag i original) som gäller i Ryssland och som innehåller personliga uppgifter av den sökande och giltighetsperioden. Reseförsäkringen ska gälla för hela tiden av din vistelse i Ryssland. För ett multipelt visum skall den gälla minst 90 dagar av vistelsen i Ryssland av varje 180 första dagar av visumets giltighetstid.

Konsulära avdelningen äger rätten att bjuda in en sökande för en personlig intervju och ställa frågor om personliga, finansiella, affärsmässiga och korporativa förehavanden som står i samband med din resa samt om dennes ryska kontakter, partner och anhöriga. Ta hänsyn till att visumhandläggare kan förlänga behandlingsperioden upp till 30 kalenderdagar om det finns speciella orsaker.

Normalt ska man ansöka om ryskt visum max 3 månader i förväg.

OBS!Det finns internethemsidor som föreslår att köpa visumstöd till Ryssland. Ta hänsyn till att sådan verksamhet strider mot ryska lagar. Visumstöd som man köper via internet kan inte betraktas som grunden för att få visum till Ryssland och blir inte godkända av Konsulära avdelningenVISUM »

Namn *

Email *

Meddelande *Sweagent | Tel: +46 (0)8-42 99 170 | info@sweagent.se